Silver Ladys bröllopsblogg

Välj rätt klänning

Att hitta rätt brudklänning är inte det lättaste för den som ska gifta sig. Ännu svårare kan det vara att hitta rätt klänning till tärnorna, eller att som gäst hitta något som passar på ett bröllop med strikt klädkod. Att köpa riktigt fina festklänningar är ingenting du gör varje dag, och därför gäller det att veta vilken modell och vilken färg du passar bäst i, så att klänningen kan komma till glädje fler gånger.

Tärnornas klänningar

Prinsessan Madeleine valde att inte ha några tärnor, precis som sin mamma och syster. Men trots det är det en väldigt fin tradition som många väljer att föra vidare. Att sina bästa vänner eller sin jämnåriga syster vid sidan av altaret kan vara ett väldigt fint inslag i vigselakten. Brudtärnornas klänningar tillför även något till det visuella och blir väldigt vackra om de följer färgerna i dekorationen och blommorna. Att skaffa brudtärnornas klänningar i samma färg men i olika modeller är en rolig detalj, och kan ordna problemet med att tärnorna passar i olika bra i vissa modeller. Måttbeställ tärnornas klänningar så kommer de att känna sig bekväma och vackra och må bra under hela dagen. På sofiamoore.se balkjoler kan du måttbeställa vackra aftonklänningar och långklänningar i olika modeller och fina tyger.

Klädkoder för gästerna

Om du är bröllopsgäst och har fått en inbjudan där klädkod är angiven så ska du absolut se till att följa den. Det är ganska ovanligt att unga par som gifter sig nuförtiden har klädkoder, och därför är det många som blir förvirrade och får lätt panik över vad de ska ha på sig när det väl händer. Det som är viktigt att tänka på är hur lång klänningen ska vara samt vilket material och vilka färger som passar. Vissa färger är helt opassande, och även om man kanske inte skulle bli utslängd från kyrkan så är det mest respektfullt att anpassa sitt färgval. Undvik följande färger:

  • Vitt – konkurrerande mot bruden och stjäl uppmärksamhet från henne. Helvitt är helt otänkbart, eventuellt kan man ha en vit kjol med en färgad blus, eller tvärtom.
  • Svart – en sorgefärg som endast ska bäras på begravningar.
  • Rött – en utmanande färg som enligt gamla skolan betyder att den rödklädda åtrår brudgummen. Det är dock inte många som håller hårt på denna tradition idag.

638794-bridesmaids-bouquets