Silver Ladys bröllopsblogg

Extra vacker på bröllopet

Det finns en rad olika skönhetsbehandlingar sammankopplade med bröllop såsom ansiktsmasker, massage och välgörande oljor – men man kan även gå ett steg lägre för att verkligen få den perfekta bröllopslooken.

botox skönhet operationAtt förbättra sitt utseende med hjälp av botox och andra typer av fillers är vardagsmat idag och inget som är ovanligt, så varför inte bättra på utseendet inför din bröllopsdag? Botox används nämligen inte bara för att ta bort rynkor och göra läppar större – idag använder man medlet även för medicinska skäl. Personer som exempelvis lider av stora svettningar använda botox i armhålor för att minska svetten (källa). Likaså går botox att använda om man lider av vissa nervskador för att få musklerna att slappna av. Till exempel finns en nervsjukdom vid namn Dystoni som bland annat leder till att drabbade personer får okontrollerade skakningar – vilka minskar när man injekterar musklerna (källa).

Används mest inom skönhetsindustrin

Något som man ska hålla i minnet är att botox fortfarande används mest inom skönhetsindustrin och det är många som kan tänka sig att genomgå en skönhetsbehandling i form av ett ingrepp. Enligt en undersökning som Sifo gjort redan 2012 är intresset störst bland kvinnor i gruppen 15 till 29 år och enligt SVT:s Rapport det är nästan var femte kvinna som kan tänka sig att genomgå en plastikoperation för att förbättra utseendet (källa). Så med andra ord är det gamla tabuet kring ingrepp av detta slag nästintill helt borta nu 2015 – men om man vill ändra sitt utseende inför sitt bröllop finns en hel del saker som man bör hålla i minnet.

Botox inför bröllop

Ska man genomgå en skönhetsförändring innan sitt bröllop – se till att göra denna i god tid innan så att svullnad går ner. Det kan nämligen ta upp till två veckor efter exempelvis en läppförstoring innan det slutgiltiga resultatet visas – och så är det för många av de olika skönhetsingreppen man kan tänkas genomföra. Så om du är sugen att göra en förändring innan ditt bröllop, planera ingreppet i god tid och ge dig själv någon extra vecka att vänja dig vid resultatet. Då blir du extra vacker!