Silver Ladys bröllopsblogg

Ett billigare bröllop

Att det kostar pengar att ha ett bröllop är det nog många som är väl medvetna om. Och tyvärr är det många som faktiskt avvaktar med giftermål ju för att det lätt blir en dyr historia. Det är ju trist när det blir så, främst eftersom ett giftermål och bröllop ska handla om kärlek och äktenskap, snarare än om pengar. 

Det är dock inte omöjligt att gifta sig, utan att bli helt ruinerad. Budgetbröllopet är någonting man ska överväga, och det kan bli en mycket mysig historia snarare än billig. I en artikel från Dagens Nyheter har man skrivit om hur man får mer bröllop för pengarna, med andra ord en text som handlar om hur man ska göra för att få till ett riktigt bra bröllop även om man inte har jättemycket pengar. I artikeln menar man på att man kan skapa en unik upplevelse som visar på personligheten hos brudparet genom att använda lånade saker och handla begagnat. Förr i tiden kunde man verkligen inte göra något sådant, utan det var skämmigt och i så fall bättre att bara ha ett borgerligt bröllop. Så är det inte längre, som tur är. Numera kan du ju faktiskt ta ett mindre lån och klara dig på det för att bröllopet ska gå igenom. Du behöver inte ens gå till banken utan kan ta ett sms lån för att få in pengarna till bröllopet.

Se över vad ni kan spara in på

1842090-svenska-kronor-1

Låt oss säga att kostnaden för ett vanligt bröllopet ligger på en drygt 80.000 kronor. Och då har vi räknat in absolut allting (festen, ringarna, resan, maten, kläderna och så vidare). Det är ju verkligen mycket pengar. Men låt oss tänka på vad man kan göra. Främst? Att använda en begagnad brudklänning kan bli betydligt mer personligt och intressant snarare än om du använder en splitterny. Det är en kostnad på säkerligen flera tusenlappar som försvinner. Festen behöver inte heller bli fasligt dyr, om ni väljer att ha en mindre mottagning med ett fåtal gäster. Smink och hår kan du göra själv, och resan behöver kanske inte gå till andra sidan jordklotet? Försök se vad som är viktigast för er, och gör det personligt snarare än flådigt så ska ni se att ni kommer att ha råd med ert bröllop.