Silver Ladys bröllopsblogg

En neutral budgetsminkning

Den som vill se snygg ut på sin bröllopsdag måste självklart satsa på en trevlig sminkning. Men de flesta kan nog hålla med om att man bör spara lite på sminket just den dagen och det kan bli minst lika bra med budgetsmink.

I Aftonbladet kan man läsa om hur mycket pengar som lades på prins Carl-Philip och Sofia Hellqvists bröllop. Bland annat var middagen väldigt dyr och även underhållningen. Något som det dock inte spenderas allt för mycket pengar på var Sofias smink. Sofia valde nämligen att gå på en ganska så jordnära och neutral stil. Hon valde neutrala färger med lätt rosiga kinder. Till det mörka håret hade hon väl markerade ögonbryn.

Välj neutral sminkning12382838-brown-ayes

Att välja en ganska så neutral sminkning på sitt bröllop är absolut inget ovanligt och de flesta vill se ut som sig själva när de gifter sig. Därför väljer många att satsa på en bra bas, lite rouge, mascara och that’s it. Med tanke på att bröllopsdagen är en lång dag och förmodligen ganska så tårfylld för de flesta, är det viktigt att satsa på en bra bas så att sminket håller. Detta gör man framförallt med en bra foundation i rätt färg. Det som är signifikativt med en bra foundation är att den verkar men inte syns, skriver Arbetarbladet.

Satsa på budgetsmink

Den som verkligen vill se till att sminket inte gör så att budgeten drar iväg, kan faktiskt satsa på budgetsmink till bröllopet. Det har till och med en så rik stjärna som Kim Kardashian gjort under sin bröllopsdag.

”Bröllopsklänningen från Givenchy lär ha dragit i väg men tv-stjärnans makeup höll sig inom en ganska rimlig budget – produkterna som användes för att lägga Kims brud-look kostade under 1500 kronor.” Läs mer.