Silver Ladys bröllopsblogg

Det är hans bröllopsdag också!

När vi talar om bröllop är det all som oftast bruden som står i fokus och i blickfånget – men vi får inte glömma att det är brudgummens bröllop också!

vigselringar bröllop par lyckligaAtt gifta sig markerar ett nytt kapitel i livet som Svenska kyrkan beskriver som ett minne för livet och det stämmer verkligen. Dock något som vi lätt glömmer bort på vår stora dag är brudgummen och allt fokus läggs på bruden, hennes klänning, smink och smycken – men brudgummen kan minsann göra lika mycket mitt sitt utseende han med, det gäller bara att veta vilka knep man kan ta till. Till exempel kan man få kostymbyxorna att sitta bättre och falla snyggare om man har ordentliga underkläder på sig, och om man vill att kronjuvelerna ska få lite extra uppmärksamhet kan man ha kalsonger med push up på sig som man hittar här: http://www.williejohn.se/kalsonger-med-push-up. För precis som det är för bruden är det viktigt även för brudgummen att känna sig snygg under alla lager av kläder som är på under bröllopsdagen – för sen ska man visa sig för varandra vid bröllopsnatten och då vill man kanske fräscha till sig lite extra.

Klädkoder

Enligt etikettdrottningen Magdalena Ribbing är det brukligt att brud och brudgum sätter en klädkod för gästerna att följa så att ingen känner sig för upp- eller nedklädd (källa). Det är bara bruden och brudgummen som egentligen har rätten att var finare än de övriga gästerna på bröllopet, men egentligen ska även brudgummen ha samma kläder som övriga manliga gäster – men i modern tid vill han nog matcha sin brud och hennes vackra klänning vilket gör det vanligt att även brudgummen är uppklädd till tänderna. Och det finns en rad olika stilar på kostym som brudgummen faktiskt kan välja bland och dessa hittar du genom att klicka här.

Att tänka på som brudgum:

  • Ha snygga underkläder – bröllopsnatten förtjänar något extraordinärt, så skippa boxershortsen och allt vad y-front heter och välj istället något mer minnesvärt.
  • Kostymen – så länge kostymen matchar bröllopets tema och brudens klänning kan brudgumen välja vilken typ och stil på kostymen han än vill.
  • Det är brudgumens dag också – nog för att fokus ofta hamnar på bruden och hennes behov så ska det inte glömmas att det är Bådas dag, så om du är brudgum: ta för dig, du förtjänar också uppmärksamhet!