Silver Ladys bröllopsblogg

Den perfekta morgongåvan

En morgongåva är när mannen ger en gåva till sin blivande hustru på morgonen som de ska gifta sig. Det som oftast ges är de flesta fall något personligt i form av smycke, anledningen till att mannen ger en morgongåva kommer ursprungligen från att det tidigare var ett sätt att trygga kvinnans ekonomiska situation om mannen skulle avlida. Idag handlar det dock om en fin gest och handlar varken om brudgummens bortgång eller att gåvan ska vara av den dyraste sorten. Det finns en gåva som aldrig blir ur tiden och dessutom kan komma i alla möjliga olika priser, smycket! Vill man vara ännu, mer personlig så är ett namnsmycke det absolut bästa valet. En ring, ett armband eller ett halsband med fruns namn på är absolut en fin gest.

ring i unik design

En vacker berlock

Är du ändå ute efter att finna den perfekta gåvan så varför inte satsa på ett litet annorlunda namnsmycke från familjesmycken.se? en berlock som symboliserar evig kärlek är åtminstone i min bok det som säger trohet och kärlek mest. Såhär skriver smyckestillverkarna på sin egna blogg om smycket:

En evighetssymbol fast på vårt sätt! Mellan bokföring, en bråttombeställning, ett kundmöte och allt annat som bara måste göras kom berlocken För evigt till. Oftast tar det lite längre tid när vi tar fram nya produkter,  men ibland så går det snabbt, som denna gång. Vips hade Klara tagit fram flera prototyper och vi kom fram till att denna evighetslop i ädlaste silver måste vi bara ha. Evighet, oändligthet, för alltid!

Ringen som ni sedan ger varandra symboliserar just cirkeln av evighet. Och det är nog den traditionellaste synen på äktenskapet, att det ska hålla förevigt. Att gifta sig för många är just ett sätt att lova varandra trohet och kärlek, tills döden skiljer dem åt. Smycket som ges vid morgongåvan bör representera just detta och är en vacker gest när en har tänkt till lite extra.