Silver Ladys bröllopsblogg

Bröllopstider

Det är bröllopstider och runt om i stan kan man se kvinnor och män som har möhippor och svensexor, och flera gånger i veckan kan vi hörs kyrkklockorna slå för kärleken. Vår och sommar är då flest människor gifter sig, och det är förståeligt – eftersom många anser att det är Sveriges finaste årstider. Du som läser har säkerligen fått en eller två inbjudningar till ett bröllop så här till sommaren och förhoppningsvis ser du fram emot tillställningen. Det är dock också förståeligt om du känner en viss nervositet, eftersom det kommer mycket vett och etikett när det gäller bröllop – både i klädsel och uppförande. Det är dock ingenting du ska vara allt för orolig över, det går nämligen att kringgå detta på ett väldigt enkelt sätt: genom att lära sig reglerna. Börja med att läsa den här artikeln där man klurar ut många av de frågor som uppstår vid ett bröllop. Det är Magdalena Ribbing som håller i frågestunden, och den är minst sagt givande.

Vad gäller kläder är det bäst att försöka se till vad det är för typ av bröllop. Det finns ju många olika sätt att gifta sig på. Vissa gifter sig i kyrkan och då är det lite mer strikt klädsel medan andra gifter sig i skärgården och då kan det vara lite mer avslappnat. Bäst är det dock om du ser till att det är ljusa och fina kläder som passar till årstiden. I chatten med Magdalena Ribbing frågade man exempelvis om skor med öppen tå, så här svarade hon:

Magdalena Ribbing: Jajamensan Kajsa, det går förträffligt – en del inbillar sig att skor med öppen tå vore syndigt frestande i exempelvis en kyrka, men så är knappast fallet – det är avsevärt värre i så fall med bara axlar.

Kavaj, kostym eller frack

Har du inga bra bröllopskläder och inte hinner iväg för att handla något snyggt kan du alltid använda dig av internet. Att köpa kläder och skor på nätet är ett perfekt exempel på hur du hittar bra alternativ till bröllopet. Försök tänka på vad du känner dig bekväm i men vad som också passar för tillställningen. Oftast står det på inbjudan till bröllopet vilken typ av klädsel som gäller. Det kan exempelvis stå “kavaj”, “kostym” eller “smoking” och alla har olika betydelser som är bra att ta reda på innan eventet. Lär dig innebörden av dessa genom att läsa här.

3724469-wedding-bouquet-on-limo