Silver Ladys bröllopsblogg

Bröllop, men sen då?

Alla klassiska Disneyfilmer slutar på samma sätt med ett extravagant bröllop och berättarrösten som högtidligt förkunnar ”… och så levde dem lyckliga i alla sina dagar!” men hur är det att faktiskt vara gift? Vad innebär det att vara lyckliga tillsammans och hur får man ett äktenskap att hålla?

3178034-disney-cartoonDe flesta som tänker på äktenskap ser själva bröllopet framför sin inre syn men glömmer att fundera på det faktiska vardagslivet som kommer efter smekmånaden. Många tror att ens relation på något magiskt vis ska övergå till något annat så fort ringarna är växlade vid altaret och att ens käresta helt plötsligt ska bli någon annan bara för att man numera delar samma efternamn. Misstaget man ofta gör är att tro att livet alltid kommer att bestå av kärleksfulla presenter och romantiska gester från den andres sida vilket i värsta fall kan få hela äktenskapet att gå i stöpet. Sanningen är att man kommer in i vardagen rätt fort efter bröllopet och att äktenskapet faktiskt handlar om ett kontinuerligt arbete om det ska fungera i längden. Sålunda är det alltid viktigt att vara realistisk och inte tro att ens liv alltid kommer att vara en dans på rosor eller som i sagans värld. Men när man har hittat någon att älska i nöd och lust så kommer arbetet med äktenskapet inte att vara svårt, det kommer snarare att falla på plats rött omgående.

Tips för ett lyckat äktenskap

Det absolut bästa tipset för att hålla ett lyckat äktenskap är att hålla god kommunikation med varandra. Säg vad ni känner, tycker och tänker och begår inte att den andre på något magiskt vis bara ska förstå. Ni är fortfarande två individer med två skilda världsuppfattningar och bara för att ni nu lovat att älska varandra tills döden skiljer er åt innebär detta inte att ni på något oförklarligt vis plötsligt förstår varandra bättre än vad ni gjorde innan. Äktenskapet handlar om kommunikation, kompromiss och respekt vilket kräver mycket tåla mod och förståelse från bägge sidor men om man ständigt jobbar på sin relation så kommer kärleken och äktenskapet att hålla livet ut!